Čerstvost a lokálnost

V Křesle dbáme na čerstvost a lokálnost. Naši kávu praží Petr Mikeš z třeboňské pražírny Aroma Coffee - připravil pro kavárnu vyvážený blend čtyř druhů arabik. Moc ráda využívám lokální suroviny, hned za hranicemi v rakouském Waldviertleru je velmi známý modrý a bílý mák, který používám do dortů. Dýňový olej z Rakouska je skvělý v létě přes kopeček vanilkové zmrzliny nebo "na slano" přes čerstvý hummus z cizrny. Sirupy si připravuji sama z toho, co příroda dá - pampeliška, bezinka, máta, meduňka, levandule, jahody ze samosběrných polí. Když zrovna nestíhám, ráda podpořím Šárku Dvořákovou z Nových Hradů, která vyrábí skvělé sirupy a marmelády. Výborná povidla umí na farmě Aronia v obci Drahotěšice. Bylinkové dekorační směsi na dorty či bylinkové čaje vždy najdu v Sonnentoru, který je u nedalekého rakouského Zwettlu nebo na české straně v malebných moravských Čejkovicích. Dezerty V Křesle jsou vždy čerstvé v omezeném množství (do vyprodání zásob). 

Od jara do podzimu jezdím na rakouská samosběrná pole pro čerstvé květiny a později také pro dýně a cukety. Je to pro mě opravdový rituál a všechny ty nádherné květinové dekorace V Křesle těší mnoho zákazníků. 
Vyhledávání